Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
– 3 tikvice
– 6 jaja
– 200 g brašna
– 400 g pilećeg belog mesa
– 500 g sitnog sira
– 1 dl pavlake
– 2 dl mleka, ulje
– mešavina začina,
– so
Priprema:
Tikvice oprati pa pomoću noža za guljenje iseći na tanke listove. Posoliti ih i ostaviti da puste sok. Potom ih uvaljati u brašno, zatim u umućena 3 jajeta i na kraju pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Pileće belo meso iseći na šnicle i začiniti po ukusu pa propržiti na vrelom ulju. Kada se pržena piletina ohladi, samleti je na mašini za mlevenje. Posebno na malo ulja propržiti sitni sir. Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red pohovanih tikvica. Po njima rasporediti malo fila od mesa pa malo uprženog sira. Postupak filovanja ponoviti još dva puta i završiti tikvicama. Umutiti preostala jaja sa pavlakom, mlekom i začinima po ukusu. Preliti preko gornjeg sloja tikvica. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
Još predloga za ručak pogledajte OVDE.