Slatkiš pun vitamina: zelene palačinke
Ovakvu večeru mališani će obožavati, a vi ćete biti sigurni da su jeli zdravo i kvalitetno!
pročitaj jošSastojci:
– 1kg goveđih šnicli
– ulje
– biber, so i bosiljak
Za umak od gljiva potrebno je:
– 300 g pečuraka
– čen belog luka
– glavica crnog luka
– čaša kisele pavlake
– peršunov list
– pola čaše gustog paradajz soka
– 50 g maslaca
– ulje, biber, so
Priprema:
1. Istanjiti šnicle, dodati biber, so i bosiljak, pa poklopljene dinstati jedan sat na ulju i vodi.
2. U šerpu zagrejati maslac i ulje, dodati naseckani crni luk, izgnječiti beli luk i pripremljene pečurke. Na tihoj vatri dinstati 15 minuta, zatim dodati naseckani peršun, biber, so, paradajz sok i pavlaku. Uz mešanje kuvati na sasvim blago temperaturi.
3. Kada je gotovo, meso preliti sosom.
4. Kao prilog možete napraviti pire krompir, a tanjir dekorisati kolutovima limuna.
Prijatno!
Još od perioda odojčeta, kroz davanje hrane, bebi pokazujemo i naš odnos prema njenoj ličnosti, temperamentu, zahtevnosti, traženjima, načinima pri...
pročitaj jošI pored toga što se većina stručnjaka slaže da je ishrana bogata biljnim vlaknima najzdravija, ona ipak odgovara samo odraslima, ali ne i maloj dec...
pročitaj jošOvu kašicu možete ponuditi bebi već nakon navršenog sedmog meseca. Izuzetno je bogata vitaminima i antioksidansima. Potrebno je: 2 slatke j...
pročitaj još