Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
1,5 kg krompira
4 krmenadle
1 veća glavica crnog luka
1/2 veze peršuna
2 dl belog vina
5 dl juneće supe
2 dl pavlake za kuvanje
mešavina začina
biber, ulje
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kolutove, crni luk iseći na rebarca, a peršun što sitnije iseckati.
2. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati polovinu mešavine krompira i luka. Prekriti ga krmenadlama pa preko njih rasporediti preostali krompir i luk.
4. Posebno umutiti belo vino, juneću supu i pavlaku za kuvanje. Dodati peršun i začine po ukusu. Preliti preko krompira i mesa da ogrezne i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok meso i krompir ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
Kada su u pitanju bombone, mališani nemaju meru. Privlačna ambalaža, mirisi i boje mame ih da gustiraju sve odjednom, do poslednje. Zato bi roditel...
pročitaj još[caption id="attachment_115091" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: 200 g maslaca 1 šolja smeđeg šećera 2...
pročitaj još[caption id="attachment_111401" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci 120 g kačkavalja po izboru, isečenog...
pročitaj još