03.03.2016 Kutak za mame

Ishranom protiv celulita: Najbolje namirnice i napici za zategnutu kožu

Iako redovno vežbate i trudite se da izgledate lepo i zgodno, celulit koji se taloži na vašim nogama i stražnjici vam onemogućava postizanje željenog cilja. Prvo što treba da uradite jeste da promenite način ishrane i na taj način pospešite topljenje masnih naslaga, te i umanjite vidljivost celulita.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Anticelulitna dijeta podrazumeva niskokaloričnu i raznovrsnu ishranu, bogatu vlaknima, voćem i povrćem i biljnim uljima. Takođe, potrebno je konzumirati i namirnice koje sadrže dovoljne količine vitamina A, E, C i K, jer poboljšavaju tonus kože, jačaju vene i kapilare. Pri tom, hranu treba što manje soliti.

1. Voda

Voda je napitak broj jedan u borbi protiv celulita. Međutim, uopšte nije potrebno piti litre vode dnevno, sa ubeđenjem da će to izbaciti toksine iz organizma. Dovoljno je popiti litru i po vode dnevno. Gaziranu vodu pijte u manjim količinama, jer je ona bogatija solima i pospešuje zadržavanje vode u organizmu. Ipak, nemojte je potpuno izbaciti jer mineralna voda sadrži vredne minerale. Takođe, potrebno je da jedete namirnice koje sadrže dosta tečnosti poput lubenice, manga ili šljive odličan su izbor, a uz to sadrže dosta vitamina A i C kao i antioksidanata, koji će pomoći da koža ostane zategnuta.

Koje namirnice mogu da vam pomognu da se oslobodite masnih naslaga i celulita pogledajte OVDE.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije