Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
1,5 kg govedine od buta
5 čenova belog luka
6 glavica crnog luka
100 g dimljene suve slanine
3 karanfilića
1 kašika paradajz pirea
7,5 dl belog vina
2 dl slatkog crnog vina
5 suvih šljiva
1 dl ulja
biber u zrnu
prstohvat muskatnog oraščića
7,5 dl vinskog sirćeta
1 pakovanje njoka
so, biber
Priprema:
1. Meso staviti u plastičnu posudu, preliti ga vinskim sirćetom i ostaviti u frižideru 3 dana (povremeno ga okretati).
2. Zatim ga izvaditi iz sirćeta, oprati pod mlazom vode i dobro osušiti.
3. Slaninu iseći na štapiće, beli luk očistiti i ostaviti u komadu, crni luk i iseći na kockice.
4. Osušeno meso špikovati slaninom, belim lukom, biberom u zrnu, karanfilićem i natrljati začinima po ukusu.
5. U veću šerpu sipati ulje, pa kada se zagreje, i pržiti meso sa svih strana da porumeni. Zatim dodati crni luk, poklopiti i dinstati na umerenoj temperaturi, u soku od mesa dok sva tečnost ne ispari.
6. Potom zaliti belim vinom do polovine mesa i nastaviti sa dinstanjem oko 60 min. dok meso ne omekša.
7. Omekšalo meso izvaditi iz safta i iseći na šnicle.
8. Saft od pečenja procediti kroz cetku, dodati paradajz pire, slatko crno vino, suve šljive i kratko prokuvati.
9. Njoke obariti u slanoj vodi i procediti.
10. Meso preliti pripremljenim umakom i poslužiti uz barene njoke.
[caption id="attachment_105354" align="alignnone" width="600"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Za testo: 500 g mekog brašna tip 400 2,5 dl mleka ...
pročitaj jošDa li ste se ikada zapitali zašto je unos povrća uvek na izuzetno niskom nivou, uprkos stalnim novinskim izveštajima i savetima o tome koliko bi tr...
pročitaj još[caption id="attachment_39985" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: - 170 g rezanaca - 450 g slanine, ...
pročitaj još