Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
300 g penne rigate
200 g konzervirane tune
2 kašike Dijon senfa
peršunov list
Priprema:
1. Pastu skuvati al dente, u slanoj i kipućoj vodi. Ocediti i ostaviti oko 150 ml vode za pripremu sosa, kako bi regulisali gustinu.
2. Ocediti tunjevinu, a višak ulja sačuvati. Zatim, tunjevinu usitniti na manje komade.
3. U većem tiganju zagrejati sačuvano ulje i dodati senf, pa mešati dok se dobro ne sjedini.
4. Dodati oceđenu pastu, promešati i nalivati sa vodom u kojoj se pasta kuvala sve dok se ne dobije željena gustina preliva (pasta mora biti fino obložena senfom) i skloniti sa vatre.
5. Na kraju posuti komadićima tune i peršunovim listom, pa blago promešati da se sve sjedini.
6. Pred serviranje dodatno dekorisati peršunovim listom.
Poznata mama, iako poslovno veoma zauzeta, uvek nađe vremena da spremi omiljeni obrok svojoj dečici. Pogledajte njen recept! [caption id="attach...
pročitaj još(od sedmog meseca) Potrebno: 1 breskva 1 kajsija 1 banana pola flašice soka od breskve kašika pirinčanih pahuljica pola kašike...
pročitaj jošNapravite savršenu kremastu poslasticu sa ukusom omiljenog napitka. [caption id="attachment_99513" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver...
pročitaj još