16.01.2023 Dete

Rodile se nove nade širom Srbije

Kada kažemo da su se rodile nove nade koje će biti budućnost Srbije, da zaista tako i mislimo pokazala je  kompanija NIS, koja je u prvim danima 2023. godine  čak 225 prvorođenih beba obradovala poklon paketima. Priključili su se i zaposleni- članovi Kluba volontera kompanije NIS, koji su obezbedili pelene za jednokratnu upotrebu, koje je zajedno sa poklon paketima dobilo  po 15 prvorođenih beba u porodilištima u Vranju, Šabcu, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Vršcu i Valjevu.

Ovi paketi sadrže i najkvalitetnije proizvode domaćih proizvođača, čime  je kompanija NIS pokazala i da pruža podstrek razvoju domaće privrede. Prilikom uručenja poklon paketa, mame prvorođenih beba izrazile su veliku zahvalnost na doniranim paketima i istakle zadovoljstvo sadržajem paketa koji će im veoma koristiti, ali i doprineti uštedama u kućnom budžetu.

Kompanija NIS je u okviru svoje nacionalne kampanje „Da se nove nade rode“ u toku prethodne godine pomogla čak 40 ustanova zdravstvene zaštite u preko 30 gradova i opština u Srbiji. Putem programa Zajednici zajedno kompanija NIS izdvojila je 118,5 miliona dinara za opremanje ustanova koje se bave reproduktivnim zdravljem na svim nivoima zdravstvene zaštite, kao i za sufinansiranje troškova parovima u procesu vantelesne oplodnje. U cilju nacionalne pokrivenosti,  kompanija je pomogla i osam porodilišta u manje razvijenim gradovima i opštinama na jugu i istoku naše zemlje, kako bi svim mamama i bebama obezbedila jednake  uslove za jedan od najvažnijih trenutaka u životima svih nas. Kompanija NIS će putem svojih društveno odgovornih projekata nastaviti da ulaže u razvoj zajednice, kao i da i u narednim godinama  deluje u skladu sa nacionalnim, ali i prioritetima lokalnih zajednica,  u želji da nam se rodi što više novih nada, budućih nosilaca razvoja našeg društva.
još iz kategorije