16.01.2023 Dete

Rodile se nove nade širom Srbije

Kada kažemo da su se rodile nove nade koje će biti budućnost Srbije, da zaista tako i mislimo pokazala je  kompanija NIS, koja je u prvim danima 2023. godine  čak 225 prvorođenih beba obradovala poklon paketima. Priključili su se i zaposleni- članovi Kluba volontera kompanije NIS, koji su obezbedili pelene za jednokratnu upotrebu, koje je zajedno sa poklon paketima dobilo  po 15 prvorođenih beba u porodilištima u Vranju, Šabcu, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Vršcu i Valjevu.

Ovi paketi sadrže i najkvalitetnije proizvode domaćih proizvođača, čime  je kompanija NIS pokazala i da pruža podstrek razvoju domaće privrede. Prilikom uručenja poklon paketa, mame prvorođenih beba izrazile su veliku zahvalnost na doniranim paketima i istakle zadovoljstvo sadržajem paketa koji će im veoma koristiti, ali i doprineti uštedama u kućnom budžetu.

Kompanija NIS je u okviru svoje nacionalne kampanje „Da se nove nade rode“ u toku prethodne godine pomogla čak 40 ustanova zdravstvene zaštite u preko 30 gradova i opština u Srbiji. Putem programa Zajednici zajedno kompanija NIS izdvojila je 118,5 miliona dinara za opremanje ustanova koje se bave reproduktivnim zdravljem na svim nivoima zdravstvene zaštite, kao i za sufinansiranje troškova parovima u procesu vantelesne oplodnje. U cilju nacionalne pokrivenosti,  kompanija je pomogla i osam porodilišta u manje razvijenim gradovima i opštinama na jugu i istoku naše zemlje, kako bi svim mamama i bebama obezbedila jednake  uslove za jedan od najvažnijih trenutaka u životima svih nas. Kompanija NIS će putem svojih društveno odgovornih projekata nastaviti da ulaže u razvoj zajednice, kao i da i u narednim godinama  deluje u skladu sa nacionalnim, ali i prioritetima lokalnih zajednica,  u želji da nam se rodi što više novih nada, budućih nosilaca razvoja našeg društva.
još iz kategorije

Čemu se deca smeju

05.03.2018 Dete

Deca smisao za humor u najranijem uzrastu “kopiraju” od roditelja, a kasnije ga nadograđuju kroz iskustva. Važno je razviti ga pravovremeno jer mož...

pročitaj još

Dečja ljubomora

22.05.2014 Dete

Agresivnost, pohlepa, želja za takmičenjem, teško suočavanje sa porazom, povučenost, sisanje prsta, grickanje noktiju ili mokrenje u krevet, sve to...

pročitaj još