Ne trontajte dete, evo zašto to nije dobro

Kada dođe zima, osnovna stvar o kojoj brinu i roditelji i babe i dede jeste da dete ušuškaju, da mu bude tolpo, da se ne prehladi. Zato ponekad na minusu deca izgledaju kao roboti koje usporava bar pet slojeva odeće. Zato roditelji na umu moraju da imaju sledeće: prekomerna toplota nije ništa manje opasna od hladnoće.

Guliver/Getty

Guliver/Getty

Ovde ćemo samo da spomenemo to da su roditeljima pošto skinu sve sa deteta i ostave ga u vrtiću potrebni i hlađenje i dezodorans. A pre toga im je potrebna ova lekcija.
Profesor Konji Rahmi Ors sa Medicinskog fakulteta Univerziteta “Nedžmetin Erbakan” u Turskoj upozorava da su bebe i mala deca veoma osetljivi i da se sa njima mora pažljivo postupati.
On je naglasio da mnogi roditelji iz najbolje namere čine neke stvari totalno nesvesni da one mogu veoma loše, čak opasno, uticati na zdravlje deteta.
Jedna od tih njih vezana je za preterano utopljavanje dece prekomernom odećom.
Detetu je sasvim dovoljno da napolju, čak i na ciči zimi, bude zagrejano do prosečne sobne temperature od oko dvadesetak stepeni, te da nema potrebe utopljavati ga do te mere da se znoji kao da je na ulici plus 40.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije