Teletina s paradajzom
Ukusan ručak za mališane starije od godinu dana Potrebno je: Za sos od paradajza: 3 kašike maslinovog ulja 1 glavica crnog luka, si...
pročitaj jošPotrebno je:
170 gr integralnog brašna
pola kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
prstohvat soli
170 gr omekšalog putera
170 gr smeđeg šećera
3 jajeta
pola kašičice ekstrata od vanile
2 kašike pavlake ili milerama
140 gr sitno izrendane šargarepe
100 gr suvog grožđa
Za dekoraciju:
bela glazura (pravi se od šećera u rpahi i limunovog soka)
3 kašike džema od kajsije
čokoladne bombonice za oči
crvena kolačarska boja
140 gr šećera
4 kašike meda
kašika vode
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. U svao udubljenje kalupa za mafine stavite po jednu papirnatu korpicu. Prosejte brašno, pomešajte ga sa sodom bikarbonom, cimetom i solju i ostavite sa strane. Stavite puter i šećer u posudu za mešenje, pa umutite mikserom da masa postane penasta. Dodajte jaja, ekstrat vanile, pavlaku i prosejano brašno, pa mešajte sve dok se sastojci ne sjedine, a testo postane glatko. Umešajte šargarepu i suvo grožđe. Sipajte po kašiku i po testa u svaku korpicu (da bude ispunjena 3/4). Pecite 20 minuta (testo je pečeno kada u njega ubodete čačkalicu i ona stane čista nakon što je izvadite). Ostavite kolačiće da se ohlade, a zatim ih izvdaite iz kalupa.
Napravite belu glazuru od šećera u prahu i limunovog soka, jedan deo obojite crvenom bojom. Od belog dela napravite bradu, a od crvenog kapicu. Pre nego što „nalepite“ ukrase na kolač, premažite ga četkicom umočenom u zagrejani džem od kajsija. Stavite čokoladne bombonice umesto očiju i Deda Mraz je gotov (rukovodite se slikom).
To make the maple icing (if you choose not to decorate these as Father Christmas) put the icing sugar in a bowl and stir in the maple syrup. Add the water, a few drops at a time, to make an icing which will thickly coat the back of a spoon. Spread onto the cupcakes and sprinkle over the pecans (if using)
The iced cupcakes will keep in an airtight tin for 3 to 4 days. Baked un-iced cupcakes can be frozen for up to a month. Defrost for 2 to 3 hours at room temperature
Ukusan ručak za mališane starije od godinu dana Potrebno je: Za sos od paradajza: 3 kašike maslinovog ulja 1 glavica crnog luka, si...
pročitaj još[caption id="attachment_186902" align="alignnone" width="586"] Foto: Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 2 veće zelene salate 2 manja praziluka ...
pročitaj jošZa uzrast od 8 meseci Potrebno je: 1 šoljica smrznutih ili svežih borovnica 1 cela banana 1 šoljica punomasnog jogurta 2 kašičice pš...
pročitaj još