20.03.2015 Zanimljivosti

Rodila 15 beba: Žena sa „najboljom matericom“ na svetu

1

Kerol Harlok (49) je najpoznatija i najaktivnija surogat majka u Velikoj Britaniji. Pored svoje dve biološke ćerke, na svet je donela 13 beba i time usrećila mnoge parove. Sad sa nestrpljenjem očekuje vest da li je poslednja vantelesna oplodnja uspešna i da li će „dati“ blizance.

Prošlog vikenda Kerol se podvrgla vantelesnoj oplodnji prilikom koje su u njenu matericu presađena dva embriona.

Surogat majčinstvo uvek povuče sa sobom pitanje emocija i dilemu da li je surogat majci teško da bebu koju nosi u svom stomaku ne gleda kao svoju. Kerol je veoma profesionalna.

– Ja sam samo materica koju ljude „unajme“ kako bi ostvarili svoj san i postali roditelji. Što se mene tiče, to je njihova beba, ne moja – rekla je Kerol.

Kerol Harlok je izjavila da je srećna što može da pomogne ženama koje očajnički žele da postanu mame i da veruje da su parovi kojima je podarila decu dobri roditelji.

2

Ova surogat mama živi u Eseksu, sa dugogodišnjim partnerom Polom. Njen biološke ćerke Megan i Stefani imaju 21 i 24 godine. Poslednju trudnoću iznela je 2013. godine kad je na svet donela dečaka.

– Rekla sam tada da će to biti moja poslednja beba, ali ovo je poput zavisnosti – ispričala je.

Poziv koji je nedavno dobila preko interneta nije mogla da odbije. Bila je to za nju još jedna šansa da usreći ljude koji su njenu matericu nazvali najboljom na svetu.

Susret sa njima bio je veoma emotivan. Kerol se raduje trudnoći koja je za nju neverovatno putovanje.

Mnogi ne razumeju njen poriv „za ovim “ poslom, odnosno za hrabrost da nakon nekoliko sati poznanstva sa budućim roditeljima pristane na vantelesnu oplodnju.

Kerol je istakla da bi bilo idealno da sa ljudima koji zatraže njenu pomoć provodi više vremena pre odluke o trudnoći. Najčešće uslovi nisu takvi.

Ta njena „neopreznost“ dovela je do sledećih rezultata: 1997. godine rodila je blizance, 1998. rodila je još jednu bebu, pa tako i naredne, i 2000. je protekla u znaku beba, a zatim i 2002, 2003. i 2004. Posebna je bila 2008. kad je na svet donela trojke. Pre dve godine ponovo je osetila čari surogat majčinstva.

Za svaku trudnoću dobijala je novčanu nadoknadu od sedam do 15.000 funti.

Izvor: Maminkutak.rs
Foto: Facebook/Carole Horlock




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije