21.05.2015 Ankete

Saveti za skidanje i gubljenje viška kilograma posle porođaja

Moramo biti svesni da se kilogrami nisu nagomilali tokom noći i da ne mogu brzo da nestanu. Treba biti realan u očekivanjima i što je najvažnije strpljiv.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Neke smernice vam mogu pomoći u zdravom i efikasnom gubitku kilograma:

– Optimalan gubitak viška kilograma posle porođaja podrazumeva gubitak do 1kg nedeljno. Ako neka porodilja ima prekomeran višak kilograma i indeks telesne mase, potpuno je normalno da mršavljenje bude i do 2,5 kg nedeljno. Organizam u tom stanju ima potrebu da se uz hodanje, sport, fitnes, fizičke vežbe brže oslobodi viška kilograma.

– Moramo voditi računa da unosimo dovoljno kalorija u zavisnosti od visine,težine i starosti,a deficit praviti na osnovu naknadnih kalorija. Jelovnik i ishrana nakon trudnoće moraju da budu izbalansirani.

– Obroke treba rasporediti ravnomerno tokom dana,prema svojim potrebama,kroz 3 glavna obroka i dve užine. Osnovni moto kojim treba da se vodimo je umerenost i raznovrsnost. Mame trebaju u ishranu da uvrste sve grupe namirnica, neke da konzumiraju u manjoj a neke u većoj količini. Rigorozne dijete za mršavljenje posle porođaja treba izbegavati.

– Energetska potrošnja se povećava uvođenjem individualnih treninga u svakodnevni ritam porodilje. Tako će se sačuvati mišićna masa a ujedno i aktivirati organizam za napore koji predstoje. Ovako aktivirani mišići će u miru trošiti znatno više energije i mršavljenje i skidanje viška kilograma posle porođaja učiniti lakšim.

Trenutno nema aktivnih anketa.

Izvor: LičniTrener.rs




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije