05.06.2015 Ankete

Najefikasnije metode za uklanjanje celulita u trudnoći

Postoje razne metode za uklanjanje celulita koje možete da koristite tek kada prestanete sa dojenjem. Međutim, ako pre trudnoće niste imale ovaj problem, najbolje je pridržavati se nekoliko osnovnih pravila, kako se celulit ne bi pojavio:

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Ishrana je naravno najvažnija stvar u uklanjanju celulita i prevenciji protiv njega. Izbegavajte unos zasićenih masti i šećera. Dozvoljeno je pojesti par kockica mlečne čokolade, ali ništa više od toga. Da bi ste zadovoljili svoju potrebu za slatkim morali biste izabrati zdraviju alternativu.

Detoksikacija igra važnu ulogu u oslobađanju tela od toksina koji su jedni od uzročnika nastanka celulita. Konzumirajte dosta voća i povrća i pijte puno tečnosti, naročito vode. U trudnoći treba izbegavati hranu koja sadrži aditive, so, veštačke zaslađivače, kofein i alkohol, koji se svakako ne preporučuje tokom trudnoće.

Vežbanje je veoma korisno. Naravno za način vežbanja se odlučite na osnovu razgovora sa lekarom, koji će vam ukazati na to koliko i koje vežbe su bezbedne za vas i vašu bebu. U krajnjem slučaju i šetnja može biti od koristi.

Masaža se ne preporučuje za sve delove tela. Ukoliko tokom trudnoće želite da idete na anticelulit masažu ograničite se na noge i ruke, a stomak nikako ne treba masirati.

Relaksacija je veoma važna za buduće majke, jer i stres može da bude jedan od razloga za nastanak celulita. Opuštajte se i slušajte muziku koja vam prija kada god za to imate vremena, ili neka to bude vaš ritual pred spavanje. Ovo opuštanje mišića i celog tela prijaće i vama i vašoj bebi.

Napomena: Dok ste u drugom stanju i dok god dojite izbegavajte kozmetičke tretmane koji uklanjaju celulit. Takođe, treba biti oprezan i sa kremama i preparatima koji sadrže sastojke koji mogu biti opasni za trudnice.

Trenutno nema aktivnih anketa.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije