Gluten i celijakija – problem u ishrani
Jedna od velikih nepoznanica za roditelje je, kada treba uvesti pšenično brašno u ishranu odojčeta. [caption id="attachment_96777" align="alignn...
pročitaj jošU ovim ukusnim zalogajima mogu uživati i mališani koji su preosetljivi na laktozu i gluten. U nastavku vam donosimo recept za ovu savršenu poslasticu koju će vaši mališani zasigurno obožavati.
Sastojci:
– 180 g bezglutenskog brašna
– 1 jaje
– 1 vanil-šećer
– 1 dl pirinčanog mleka
– 1 dl vode
– malo suncokretovog ulja za pečenje
Priprema:
Pomešati sve sastojke kao za obične palačinke, pa ih peći na malo ulja. Zbog drugačijih sastojaka za pripremu testa ove palačinke će biti neznatno deblje od običnih, a možete ih pripremiti i u malom tiganju, kao američke palačinke. Filujte ih džemom od kajsije ili ih servirajte sa voćem.
Od alergija na hranu danas u Evropi pati 4,2 odsto dece i oko 3,2 odsto odraslih osoba, a iako do sada niko nije otkrio šta bi mogao da bude uzrok ...
pročitaj još[caption id="attachment_111836" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina Kujna[/caption] Sastojci: Za žutu koru: 4 jajeta 4 kašike šećera ...
pročitaj jošEvo recepta za ćufte, malo drugačije od klasičnih. Uz pire od graška ili spanaća, ovo je ukusan i zdrav ručak za mališane starije od 9 meseci ...
pročitaj još