50 citata kojima ćete oblikovati snažan karakter deteta

Ova lista je pogodna kako za roditelje, tako i za učitelje i pedagoge koji mogu da jednom dnevno ili nedeljno razgovaraju sa mališanima o snažnim porukama koje citati sadrže…

Foto: Guliver/Getty Images

Stara indijanska poslovica kaže: „Ponašajte se dobro prema Zemlji, ona vam nije data od vaših roditelja, nego je pozajmljena od vaše dece.“
U suštini, mi sve pozajmljujemo od naše dece. Odnosi koji će stvarati društvo u budućnosti zavise od mudrosti koju ćemo danas preneti našoj deci. Iako je predložen učiteljima i savetnicima, ovaj spisak je veliki resurs za bilo kog roditelja koji ulaže u dobrobit svog deteta, a može se praktikovati kod kuće na nedeljnoj i dnevnoj bazi.
Sledeći citati se mogu koristiti na razne načine. Jedna od ideja je da se na početku svake nedelje čita i raspravlja o jednoj izreci. Nakon toga mogu se čitati svaki dan.
Na kraju nedelje pitajte decu šta su naučili ili kako su tu misao primenili na njihove živote ili aktivnosti tokom nedelje. Neka deca daju pismene ili usmene primere ili neka nacrtaju sliku kojom će ilustrovati svoje ideje.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije