01.05.2015 Ishrana deteta

Domaća bonžita za vaše male sladokusce

Zbog hranljivih vrednosti koje poseduje, suvo voće treba jesti što češće, posebno suve šljive, grožđice, suve smokve, kajsije, urme i brusnice. Nutricionisti ističu da je suvo voće prepuno korisnih sastojaka, kao što su belančevine, vitamini, minerali, vlakna. Savršeno „greje“ i štiti organizam od hladnoće, jer obezbeđuje dodatnu energiju.

ID-100151253

Donosimo vam recept za domaću bonžitu koj iako je viskokalorično, prava je riznica svih hranljivih sastojaka potrebnih organizmu.

Potrebno je:
– 80 g putera
– 80 g smeđeg šećera
– 2 kašike meda (industrijski prerađenog)
– 130 g raženih pahuljica
– 40 g sušene jabuke (sitno iseckane)
– 40 g sitno iseckanih suvih kajsija
– 30 g sušenih brusnica
– 30 g oljuštenih bundevinih semenki
– 2 kašike suncokretovih semenki
– 30 g sušenog kokosa (ima ga u Ideinim prodavnicama)

Priprema:
Istopite puter na tihoj vatri, a zatim u njega umešajte šećer i med. Sve dobro promešajte, pustite da provri i odmah sklonite s vatre. Pomešajte sve suvo voće i semenke pa ih umešajte u masu od putera, meda i šećera. Na kraju umešajte i ražene pahuljice. Premažite tepsiju maslacem. Uspite masu u tepsiju, a zatim je izravnajte pomoću gnječilice za krompir. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Isečenu bonžitu čuvajte u zatvorenoj kutiji.

Autor: Mama&Beba
Foto: Freedigitalphotos.net




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije