23.06.2016 Ishrana deteta

Egzotični ručak: Govedina s bananama

Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
4 goveđe šnicle
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 banana
2 kašike senfa
1 dl paradajz soka
1 dl crnog vina
mešavina suvog biljnog začina
biber
1 lovorov list
list peršuna
2 kašike pavlake
ulje

Priprema:
1. Sitno iseckati crni luk i šargarepu pa pržiti na malo ulja.
2. Meso iseckati na kockice, premazati ga senfom i posuti mešavinom suvog biljnog začina.
3. Staviti ga preko luka i šargarepe, te pržiti sa obe strane.
4. Zatim dodati bananu isečenu na kolutove, paradajz sok i lovorov list. Pobiberiti po ukusu, pa ostaviti da se krčka dok sva tečnost ne ispari.
5. Nakon toga sipati vino i disntati dok delimično ne ispari.
6. Gotovo meso servirati na tanjir, dodati kuglu pavlake i posuti sitno iseckanim peršunom.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije