30.12.2010 Ishrana deteta

Mafini od banane

– od dvanaestog  meseca (zbog jajeta)

Ako ste sigurni da vaše dete nije alergično na belance jajeta, ove mafine mogu da klopaju i mališani mlađi od godinu dana

Idealna užina za male prstiće!

Potrebno je:

1 jaje

pola kašičice ekstrata od vanile

60 gr smeđeg šećera

1 velika, zrela banana, izgnječena u pire

50 ml suncokretovog ulja

80 gr integralnog brašna (najbolje raženog)

pola kašičice praška za pecivo

pola kašičise sode bikarbone

pola kašičice cimeta u prahu

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Mikserom penasto umutite jaje sa šećerom, a zatim u tu masu dodajte izgnječenu bananu i ulje. U umućenu masu dodajte integralno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet, pa sve dobro umutite.

Umočite krpicu ili parče vate u ulje, pa njome namažite svaku „rupu“ u plehu. Ako imate pleh od teflona, ovo nije potrebno činiti.

Sipajte masu u pleha (svaku rupu ispunite samo do polovine, jer će testo narasti), a zatim pecite mafine dok ne porumene. Ukoliko smatrate da je ova količina kolačića mala, ravnomerno povećate količinu sastojaka.

Ovako pripremljene mafine možete čuvati i do 3 dana u kutiji sa poklopcem. Odlična su užina uz šolju mleka.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije