Iskoristite snagu voća
Svi znamo koliko je zdrava ishrana u trudnoći važna za zdravlje deteta. Ali, da li ste to ikad dovodili u vezu s razvojem bebinog mozga, srca i kos...
pročitaj jošNajbolji sladoled od jagoda napravićete za čas, a ova ledena poslastica bez veštačkih šećera i boja oduševiće vaše klince
Sorbet je ledeni desert koji se najčešće priprema od voća ili voćnog soka, a koji po svom izgledu neodoljivo podseća na sladoled. S obzirom na to da ne sadrži mlečne masti i industrijske šećere, reč je o zdravijoj alternativi ove popularne letnje poslastice koja će oduševiti sve generacije.
Sastojci za sorbet od jagoda:
450 grama svežih jagoda
50 grama meda ili agavinog sirupa
ISPROBAJTE I… Recepti za domaću bonžitu
Priprema:
1. Očistite jagode, operite ih i prepolovite pa stavite u zamrzivač na oko sat vremena dok ne postanu čvrste, na granici da se zalede.
2. U blenderu ih izmiksajte s medom ili agavinim sirupom dok ne dobijete glatku i kremastu teksturu. Probajte dobijenu smesu, pa dodajte još zaslađivača po potrebi.
3. Prebacite smesu u duboku posudu ili sipajte u posebne kalupe za sladoled i stavite još sat vremena na hlađenje dok se dobro ne stegne, odnosno dok kašikom ne budete mogli vaditi ukusne kugle.
Više saveta potražite u magazinu Mama&beba
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
[caption id="attachment_42079" align="aligncenter" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: Za kore: 10 belanaca 10 kašika šećera...
pročitaj još[caption id="attachment_118856" align="alignnone" width="640"] Posalji recept[/caption] Sastojci: Kora 6 jaja 100 g šećera 3 kašike vode 50...
pročitaj jošTradicionalni italijanski kolač priprema se od davnina, a prema poznatim izvorima datira još iz 12. veka. Iako se prvobitno spravljao za svečane pr...
pročitaj još