08.11.2016 Ishrana deteta

Njam, njam: Napravite detetu ovaj bolonjeze sos i jedva će čekati sledeći obrok

Ukusan obrok sa mesom na dečijem tanjiru može da izgleda bajkovito. Evo ideje kako da napravite i servirate bolonjeze sos…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Potrebno je:

300 g junećeg mlevenog mesa

1 crni luk

2 čena belog luka

2 kašike ulja

1 šargarepa

1 paškanat

1 koren peršuna

1 manji komad celera

paradajz sos (najbolje domaći dunst)

so, biber, list peršuna… (i drugi začini po želji)

Za dekoraciju: limun, crni hleb i zelena salata

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Priprema:

Izdinstajte na ulju crni i beli luk, šargarepu, celer, paškanat i koren peršuna.

Dodajte meso i začine po želji (so, biber, list peršuna…).

Kada su meso i povrće skoro gotovi, dodajte paradajz, pa pustite da sve još jednom provri i kuvajte još 10 min.

Služiti uz testeninu po želji.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije