Ukusan obrok sa mesom na dečijem tanjiru može da izgleda bajkovito. Evo ideje kako da napravite i servirate bolonjeze sos…
Guliver/Getty Images
Potrebno je:
300 g junećeg mlevenog mesa
1 crni luk
2 čena belog luka
2 kašike ulja
1 šargarepa
1 paškanat
1 koren peršuna
1 manji komad celera
paradajz sos (najbolje domaći dunst)
so, biber, list peršuna… (i drugi začini po želji)
Za dekoraciju: limun, crni hleb i zelena salata
Guliver/Getty Images
Priprema:
Izdinstajte na ulju crni i beli luk, šargarepu, celer, paškanat i koren peršuna.
Dodajte meso i začine po želji (so, biber, list peršuna…).
Kada su meso i povrće skoro gotovi, dodajte paradajz, pa pustite da sve još jednom provri i kuvajte još 10 min.
Služiti uz testeninu po želji.