
Predlog za desert: Topljenik
[caption id="attachment_116052" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: 10 jaja 10 kašika šećera 5 kašika bra...
pročitaj jošPotrebno je:
1 patlidžan srednje veličine
100 g belog pilećeg mesa
švapski sir
PRIPREMA: Oljuštite jedan patlidžan srednje veličine Isecite ga na kriške, malo posolite i ostavite desetak minuta da povrće pusti vodu. Iscedite povrće, stavite ga u vatrostalnu posudu, pa pecite 20 minuta u rerni na 200 stepeni. U međuvremenu, parče pilećeg belog mesa (bez kožice) izdinstajte na malo ulja i vode. Meso je gotovo tek kada je potpuno meko. Pečeno povrće izgnječite viljuškom, meso isecite na sitne kockice, pa pomešajte sa izgnječenim patlidžanom. Pripremljenoj masi dodajte kašiku švapskog sira. Po želji, jelo možete dodatno začiniti sitno iseckanim peršunovim lišćem.
[caption id="attachment_116052" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: 10 jaja 10 kašika šećera 5 kašika bra...
pročitaj još[caption id="attachment_112136" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: Za podlogu: 750 g bundeve 750 g jabuk...
pročitaj jošRučak za decu stariju od deset meseci. Sastojci: Mali file oslića Srednji krompir Dva do tri lista blitve Malo peršunovog lista Pripr...
pročitaj još