Koliko često treba sterilisati pumpu za izmlazanje?
Bebe mlađe od godinu dana nemaju jak imuni sistem koji bi ih zaštitio od bakterija. Zato je važno sterilisati svu opremu za hranjenje, a u to ubrajamo i pumpe za izmlazanje.
pročitaj jošSastojci:
1 karfiol srednje veličine
700 g mešanog mlevenog mesa
2 parčeta hleba
1 jaje
1 manja glavica crnog luka
1 žumance
1 dl pavlake
2 kašike seckanog peršuna
200 g kačkavalja
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 kašika mlevene paprike
50 g putera
2 kašike brašna
5 dl mleka
3 manja paradajza
2 kašike ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Hleb natopiti vodom, a potom ga ocediti i izmrviti.
2. Crni luk što sitnije iseckati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, izmrvljen hleb, mlevenu papriku, crni i beli luk. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
4. Karfiol očistiti i ostaviti u komadu pa ga blanširati u slanoj vodi da omekša.
5. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu. U gotov bešamel sos umešati žumance i pavlaku.
6. U okruglu nauljenu vatrostalnu činiju preručiti smesu od mesa i oblikovati kružnu veknu tako da sredina posude ostane prazna.
7. U sredinu staviti karfiol te sve preliti bešamel sosom. Odozgo posuti kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
8. Paradajz iseći na krugove. Pred kraj pečenja činiju izvaditi iz rerne, preko mesa rasporediti paradajz i vratiti u rernu da se dopeče.
Paradajz je verovatno najomiljenija salata, ne samo zbog lepog izgleda, već i nezamenjivog ukusa i mirisa. Osvežavajući blago kiselkasto-slatkasti ...
pročitaj jošUobročavanje odojčadi tema je kojoj se ne posvećuje dovoljno pažnje, iako se zna da je uspešno uobročavanje bebe dobro ne samo zbog nje, nego i zbo...
pročitaj još[caption id="attachment_109169" align="alignnone" width="640"] Foto: Ukusno i Zdravo[/caption] Sastojci: - 500 g mlevenih pilećih ili ćurećih p...
pročitaj još