Predlog za ručak: Ćureća džigerica u saftu
[caption id="attachment_116099" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 500 g ćureće džigerice sa srcima 2 sredn...
pročitaj jošSastojci:
500 g mlevenog junećeg mesa
1 manja glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 jaje
1 kašika prezli
¼ feferone
3 mlade tikvice
150 g kačkavalja
so, biber, ulje
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, ljutu prpričicu sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
2. U posudi sjediniti mlevenu junetinu, ljutu papričicu, crni i beli luk. Dodati prezlu, jaje i začine po ukusu, pa dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa. Od dobijene smese nauljenim rukama oblikovati kuglice.
3. Tikvice oprati, te zajedno s ljuskom iseći na deblje kolutove.
4. Na štapiće za ražnjiće naizmenično slagati kuglice mesa i kolutove tikvica dok se ne popune.
5. Oblikovane ražnjiće obmotati nauljenom folijom, a krajeve follije uvrnuti (kao bombona).
6. Paketiće ražnjića poslagati u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200º C oko 30 minuta. Potom ih raspakovati i posuti rendanim kačkavaljem, te nastaviti s pečenjem još 10 minuta.
[caption id="attachment_114924" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: 1 pakovanje medenih kora Za fil I: 1 ...
pročitaj jošPreporuka je da sve kašice, a pogotovo voćne, pripremate neposredno pre hranjenja kako bi sačuvale nutritivna svojstva i puni ukus. Sastojci 1 ...
pročitaj jošUkusan ručak za mališane starije od godinu dana Potrebno je: Za sos od paradajza: 3 kašike maslinovog ulja 1 glavica crnog luka, si...
pročitaj još