
Predlog za ručak: Ćureća džigerica u saftu
[caption id="attachment_116099" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 500 g ćureće džigerice sa srcima 2 sredn...
pročitaj jošSastojci:
500 g mlevenog junećeg mesa
1 manja glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 jaje
1 kašika prezli
¼ feferone
3 mlade tikvice
150 g kačkavalja
so, biber, ulje
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, ljutu prpričicu sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
2. U posudi sjediniti mlevenu junetinu, ljutu papričicu, crni i beli luk. Dodati prezlu, jaje i začine po ukusu, pa dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa. Od dobijene smese nauljenim rukama oblikovati kuglice.
3. Tikvice oprati, te zajedno s ljuskom iseći na deblje kolutove.
4. Na štapiće za ražnjiće naizmenično slagati kuglice mesa i kolutove tikvica dok se ne popune.
5. Oblikovane ražnjiće obmotati nauljenom folijom, a krajeve follije uvrnuti (kao bombona).
6. Paketiće ražnjića poslagati u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200º C oko 30 minuta. Potom ih raspakovati i posuti rendanim kačkavaljem, te nastaviti s pečenjem još 10 minuta.
- od navršenih 8 meseci Potrebno je: 1 manji karfiol 1 tikvica srednje veličine 2 kašike pavlake 3 kašike prezle kašičica put...
pročitaj još[caption id="attachment_116104" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: Za koru: 100 g brašna 50 g šećera 4 ka...
pročitaj još[caption id="attachment_107263" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 600 g pilećeg belog mesa – 200 g šampin...
pročitaj još