Predlog za ručak: Ćureća džigerica u saftu
[caption id="attachment_116099" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 500 g ćureće džigerice sa srcima 2 sredn...
pročitaj jošSastojci:
500 g mlevenog junećeg mesa
1 manja glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 jaje
1 kašika prezli
¼ feferone
3 mlade tikvice
150 g kačkavalja
so, biber, ulje
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, ljutu prpričicu sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
2. U posudi sjediniti mlevenu junetinu, ljutu papričicu, crni i beli luk. Dodati prezlu, jaje i začine po ukusu, pa dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa. Od dobijene smese nauljenim rukama oblikovati kuglice.
3. Tikvice oprati, te zajedno s ljuskom iseći na deblje kolutove.
4. Na štapiće za ražnjiće naizmenično slagati kuglice mesa i kolutove tikvica dok se ne popune.
5. Oblikovane ražnjiće obmotati nauljenom folijom, a krajeve follije uvrnuti (kao bombona).
6. Paketiće ražnjića poslagati u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200º C oko 30 minuta. Potom ih raspakovati i posuti rendanim kačkavaljem, te nastaviti s pečenjem još 10 minuta.
[caption id="attachment_117995" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 8 listova testa za lazanje 8 listova prašk...
pročitaj još[caption id="attachment_112103" align="alignnone" width="640"] Foto: Posalji recept[/caption] Sastojci: 300 g sitnog sira 200 g majoneza malo...
pročitaj jošJednostavna i brza užina ili doručak za mališane starije od godinu dana Potrebno je: pola šolje integralnog brašna pola kašičice praška za...
pročitaj još