21.06.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Pljeskavice u krompiru

Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
1 manja zelena salata
2 paradajza
Za pljeskacice:
400 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crvenog luka
100 g kačkavalja
prstohvat sode bikarbone
Za zemičke od krompira:
900 g krompira
1 jaje
1 glavica crvenog luka
100 g kačkavalja
so, biber, ulje

Priprema:
Pljeskavice:
1. Mešano mleveno meso sjediniti sa sitno seckanim crvenim lukom i rendanim kačkavaljem, dodati prstohvat sode bikarbone i začine po ukusu. Dobro izmesiti da bi se dobila ujednačena smesa.
2. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati pljeskavice.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pljeskavice. Premazati ih s malo ulja i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
Zemičke od krompira:
1. Krompir oguliti i izrendati na krupno rende, pa posoliti i dobro ocediti od suvišne tečnosti.
2. Sjediniti ga sa sitno seckanim crvenim lukom i rendanim kačkavaljem, dodati jedno jaje i začine, te dobro izmešati.
4. Od pripremljene smese oblikovati manje zemičke, prečnika kao i pljeskavice, i poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
Finalni postupak:
1. Na radnu površinu poslagati polovinu zemički od krompira, prekriti ih listovima zelene salate i preko njih rasporediti pljeskavice. Odgore naneti po kolut paradajza i prekriti preostalim zemičkama. Po sredini probosti čačkalicama.

Save




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije