Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
1 manja zelena salata
2 paradajza
Za pljeskacice:
400 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crvenog luka
100 g kačkavalja
prstohvat sode bikarbone
Za zemičke od krompira:
900 g krompira
1 jaje
1 glavica crvenog luka
100 g kačkavalja
so, biber, ulje
Priprema:
Pljeskavice:
1. Mešano mleveno meso sjediniti sa sitno seckanim crvenim lukom i rendanim kačkavaljem, dodati prstohvat sode bikarbone i začine po ukusu. Dobro izmesiti da bi se dobila ujednačena smesa.
2. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati pljeskavice.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pljeskavice. Premazati ih s malo ulja i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
Zemičke od krompira:
1. Krompir oguliti i izrendati na krupno rende, pa posoliti i dobro ocediti od suvišne tečnosti.
2. Sjediniti ga sa sitno seckanim crvenim lukom i rendanim kačkavaljem, dodati jedno jaje i začine, te dobro izmešati.
4. Od pripremljene smese oblikovati manje zemičke, prečnika kao i pljeskavice, i poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
Finalni postupak:
1. Na radnu površinu poslagati polovinu zemički od krompira, prekriti ih listovima zelene salate i preko njih rasporediti pljeskavice. Odgore naneti po kolut paradajza i prekriti preostalim zemičkama. Po sredini probosti čačkalicama.
Zdrava ishrana jeste preduslov za detetovo dobro zdravlje, ali to ne znači da treba preterivati i biti isključiv kad je u pitanju hrana. Ponekad pr...
pročitaj jošDeca često odbijaju zeleno voće i povrće. Ovo je idealan način da im “podvalite” sve ono na šta se inače mršte, a puno je vitamina!
pročitaj jošSuper poslastica za vrele dane Potrebno je: 500 g zrelih višanja, očišćenih od koštica 75 g smeđeg šećera 100 ml slatke pavlake ...
pročitaj još