
Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
700 g telećih šnicli od buta
100 g prženih badema
0,5 dl belog vina
1 dl pavlake
brašna po potrebi
1 ravna kašičica senfa
4 dl juneće supe
0,5 dl ulja
mešavina začina
Priprema:
1. Teleće šnicle blago istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i premazati tankim slojem senfa.
2. Pržene bademe samleti u prah.
3. Začinjene šnicle uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati bademe, belo vino, pavlaku i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša, a umak dobije željenu gustinu.
5. Dinstane šnicle možete poslužiti uz obareno povrće.
- od navršenih osam meseci Potrebno vam je: kriška slatke bundeve 1 mlada šargarepa 3 sušene kajsije 100 ml soka od kajsije (Fru...
pročitaj jošNaučno istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Vašington pokazalo je da beli luk može da bude delotvroniji od antibiotika. Zbog toga vam predstavlj...
pročitaj još[caption id="attachment_114722" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: Za kore: 4 jajeta 200 g šećera 70 g ...
pročitaj još