Predlog za ručak: Ukusna piletina na kineski način
[caption id="attachment_127289" align="alignnone" width="2102"] Thinkstock[/caption] Sastojci: 500 g pilećeg belog mesa 1 struk praziluka 1 k...
pročitaj jošSastojci:
100 g prosa
300 ml vode
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
2 šargarepe
80 g tvrdog sira
so, biber, menta, ulje
Priprema:
1. Proso oprati u više voda. Potrebno je pod mlazom vode ispirati proso sve dok voda ne bude bistra.
2. U manju šerpu nasuti vodu, blago posoliti pa dodati proso i kuvati na umerenoj temperaturi 15-ak minuta tj. dok zrno ne postane mekano.
3. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati rendanu šargarepu, pa nastaviti dinstanje sve dok luk ne postane providan i mekan.
4. Zatim, u to dodati obaren proso, propasiran beli luk, izrendan sir, začiniti prema ukusu i dobro promešati.
5. Formirati pljeskavice i pržiti na malo ulja, u dobro ugrejanom teflonskom tiganju, dok ne porumene sa obe strane.
6. Složiti u zemičku, preliti tzatziki sosom, dodati sveže povrće po izboru i služiti dok je toplo.
[caption id="attachment_111401" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci 120 g kačkavalja po izboru, isečenog...
pročitaj jošIako zvuči kao vrlo neobična kombinacija, bebe je obožavaju. [caption id="attachment_93288" align="alignnone" width="640"] Foto: Thinkstock[/cap...
pročitaj jošDoručak je najvažniji dnevni obrok, a naročito je značajan za decu u razvoju. On obezbeđuje nutrijente koji im omogućavaju da budu aktivna tokom da...
pročitaj još