Najbolji sportovi za decu predškolskog uzrasta

Deca obožavaju fizičku aktivnost i u taj svet ih treba uvoditi u najranijem detnjstvu, jer bavljenje sportom ne samo da pospešuje zdravlje već ih uči timskom radu, disciplini… Međutim, pri izboru sporta kojim će se dete baviti treba biti obazriv i uzeti u obzir niz faktora.

Timski sportovi

Timski sportovi su odličan izbor za decu jer grade veštine kao što su kooperacija, poštovanje i disciplina. Ako želite da se vaše dete bavi timskim sportom pokušajte naći programe prilagođene predškolskom uzrastu koji ne uključuju takmičenja. Pronađite okruženje u kom će vaše dete trenirati, a gde neće biti pritisaka, gde neće biti bodovanja, prvih mesta i takmičanja.
Timski sportovi poput košarke i fudbala su odlični za predškolski uzrast jer pored toga što razvijaju motoričke sposobnosti i koordinaciju pokreta, podstiču i psihički razvoj (disciplina, zajednički rad, međusobno poštovanje) što će deci biti od velikog značaja u kasnijem životnom dobu.
Kad decu uzrasta 2-3 godine uključite u neki program treninga netakmičarskog duha nakon određenog vremena ćete primetiti i kako lakše izlazite na kraj sa njima i pregovaranje se više ne čini besmiselnim.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije