A šta rade roditelji? Deca redovni posetioci sajtova za odrasle

Budući da se približavaju novogodišnji i božićni praznici, i da deca širom sveta očekuju poklone od Deda Mraza zbog dobrog ponašanja tokom godine, stručnjaci iz kompanije Kaspersky Lab su rešili da otkriju koja deca nisu bila toliko dobra u prethodnih 12 meseci.

Guliver/Getty

Guliver/Getty

Statistički podaci koji su prikupljeni uz pomoć modula za roditeljsku kontrolu ukazuju na to da je najveći broj zabeleženih pokušaja pristupanja neprikladnim sajtovima primećen u Izraelu (775 pokušaja), Velikoj Britaniji (460), SAD (352), Švedskoj (345) i Kanadi (302), dok se Srbija našla na 16. mestu ove liste sa 148 pokušaja.
Istraživanjem je obuhvaćen period između decembra 2015. i novembra 2016. godine, i čine ga informacije prikupljene sa bezbednosnih proizvoda kompanije Kaspersky Lab za Windows i Mac OS X operativne sisteme, na kojima je bila aktivirana opcija za roditeljsku kontrolu.
Statistički podaci su zasnovani na broju pokušaja pristupanja neprikladnim sajtovima, koje su stručnjaci iz kompanije Kaspersky Lab definisali kao najopasnije za decu. Statistički podaci predstavljaju broj pokušaja pristupanja sajtovima na godišnjem nivou, po korisniku.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije