Odvojite dete od telefona
08.02.2023 Vaspitanje deteta

Odvojite dete od telefona: 6 trikova koji će pomoći da se odviknu

Dobrodošli u spisak taktika koje će pomoći da odvojite dete od telefona. Iako ponekad ume da bude spas, možda želite da vaše dete radi nešto kreativnije, što dalje od ekrana. Evo trikova koji će vam pomoći u tome!

Odvojite dete od telefona: 6 trikova koji će pomoći da se odviknu

Bilo šta neuredno

Flomasteri, bojice, plastelin… šta god nađete. Nered je uvek sjajno ometanje – zato stavite veliki papir na pod kako bi vaše dete moglo što više da se zabavi.

Odvojite dete od telefona: Bašta + voda

Ako je lepo vreme, izađite napolje sa igračkama za kupanje i kantom vode (čak i prazna kantica od sladoleda dobro prolaci). Vaš mališan će satima da se igra i neće ni pomisliti na telefon. (Pročitajte i ovo: Koliko dugo dete sme da bude pred ekranom? (mojabeba.rs))

Ukoliko imate dvorište, možete da organizujete i „turnir u fudbalu“ na travi.

Neka budu vaši pomagači

Mala deca vole poslove, pa zamolite svog mališana da se uključi u sve što treba da radite u kući, bilo da je to brisanje prašine ili biranje odeće koju ćete obući za jutro.

Bakšiš? Zašto da ne! Neka bude vaš „radnik“ kom ćete dati sitniš za pospremljene igračke, izvađen veš iz mašine i slično.

Odvojite dete od telefona: Igra golicanja

Smetnje zbog koji će mališani zaboraviti na telefon moraju da budu aktivne da bi zaista skrenule njen fokus. Tako da je dobro tempirana igra golicanja idealna. Sada je vreme da se pozovete na bilo koju strategiju za koju znate da će nasmejati vaše dete.

Tvrđava u dnevnoj sobi

Jastuci na podu za pokretni most. Plahte preko stolica za zamak. Tatine majice za viteški oklop/haljinu princeze. I to je to. Višesatna igra je zagarantovana.

Odvojite dete od telefona: Recite da se puni

Ili da je na popravci. Sigurno će vam neko vreme „prolaziti“ ova bela laž kojom se svi ponekad služimo. (I ovo je korisno znati: Kako zaštititi decu kada koristite društvene mreže (mojabeba.rs))

Podelite sa nama vaše trikove i cake koje rade kada želite da vaš mališan zaboravi na telefon.
Miljana Momirović

AntonioGuillem/GettyImagesPlus

još iz kategorije

Mali radoznalko

04.07.2019 Dete

Od trenutka kad se rodi, mališan je opčinjen svetom koji ga okružuje. Evo kako da podstaknete njegovu radoznalost… [caption id="attachment_12028...

pročitaj još