11.01.2014 Ishrana

5 dobrih razloga da detetu dajete organsku hranu

Čak pedeset odsto roditelja dece mlađe od dve godine svojim mališanima daju organski proizvedenu hranu, ali samo deset odsto njih i sami konzumiraju tu vrstu namirnica.

organska

Postoji najmanje pet dobrih razloga da odaberete upravo ovu vrstu hrane:

1. Ukusnija je

Nedavno objavljena studija, u kojoj su roditelji poredili ukus organski proizvedenog voća i povrća sa ukusom standardno proizvedenog, pokazala je da je čak 75% ispitanika organsku hranu proglasilo ukusnijom.

2. Zdravija je

Studije su pokazale da organski proizvedena hrana sadrži veći procenat minerala i vitamina od one koja je proizvedena na konvencionalni način.

3. Bogatija je

Organsko punomasno mleko sadrži 64% više omega-3 masnih kiselina od neorganskog. Inače, ova vrsta masnih kiselina pozitivno utiče na razvoj bebinog mozga i kardiovaskularnog sistema.

4. Nema pesticida

Ako detetu dajete organsko voće i povrće, poštedećete ga nakupljanja otrova u organizmu. U poređenju sa 430 vrsta hemikalija kojima se prskaju usevi, u organskoj industriji dozvoljena su samo četiri, bezopasna po ljudsko zdravlje.

5. Nema aditiva

U proizvodnji organske hrane ne upotrebljavaju se aditivi poput aspartama, tetrazina i hidrogenizovanih masnoća, uobičajenih u standardnoj proizvodnji hrane.

Autor: Life Content

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije