18.01.2018 Ishrana

Najbolji način za sprečavanje alergija

Bebe su veoma nežne i osetljive i zaslužuju najbolju zaštitu jer, pre nego što razviju imuni sistem, one mogu biti podložne raznim alergijama koje izazivaju crvenilo, svrab i neprijatan osećaj. Ipak, rizik od alergija kod beba moguće je smanjiti primenom odgovarajuće ishrane od samog početka odgoja.

Majčino mleko prirodno ima malo alergena i sadrži važne zaštitne supstance koje jačaju imuni sistem vaše bebe. Zato je preporučljivo, ukoliko je moguće, bebu sklonu alergijama dojiti najkraće do njenog četvrtog a najduže do šestog meseca starosti jer je to i najbolji način za zaštitu od alergija.

Sa periodom striktnog dojenja bebe ne treba preterivati. Naučnici savetuju da je idealno vreme za prelazak na regularnu ishranu kada beba napuni najmanje 4, odnosno najviše 6 meseci. Ovo važi za sve bebe, a utvrđeno je da duže dojenje i odlaganje mešovite ishrane neće dovesti do bolje zaštite od alergija. Takođe, važno je da se ova promena uvodi korak po korak. Kombinovana ishrana u prvoj godini je idealna, jer beba dobija sve važne hranjive materije čime se jača imuni sistem.

Kada se u potpunosti završi sa dojenjem deteta, kao način da se spreče alergije, eksperti preporučuju hipoalergijsku formulu.

Zato je HiPP patentirao novu formulu – HiPP HA 2 Combiotic® sa hidroliziranim proteinima – idealnu za sprečavanje pojave alergija!

HiPP 2 HA Combiotic® postavlja nove standarde u dečijoj prehrani sa jedinstvenom kombinacijom sastojaka kao što su prirodna mlečnokiselinska bakterijska kultura i vredne omega-3 masne kiseline. Bogata je vitaminima A, C i D koji doprinose normalnom radu imunog sistema. HiPP HA 2 Combiotic® je takođe veoma hranjiva formula jer nema glutena i sadrži malo skroba.

Zahvaljujući svojoj kompleksnoj formuli idealna je za bebe sklone alergijama koje će sada imati manje problema jer dobijaju najbolju moguću zaštitu. Svako kome treba više zaštite, uz HiPP HA 2 Combiotic® može da je ima, a brige oko alergije mogu da nestanu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije