25.12.2016 Ishrana Saveti

Voda od pirinča leči sve

Kada kuvate pirinač, preostalu vodu, možete iskoristiti i to verovali ili ne, u zdravstvene svrhe.  

Guliver/Getty

Guliver/Getty

Činiju pirinča operite dobro u vodi. Vodite računa da poslednja voda u kojoj ispirate pirinač potpuno čista. Držite pirinač u provrloj vodi, dok se ne skuva skroz, a zatim procedite vodu i držite pirinač izvan nje. Sada je pirinčana voda spremna.
1. Odličan je izvor energije
Pirinčana voda je bogata ugljenim hidratima, stoga je odličan izvor energije. Telo može lako proizvesti mnogo energije, koristeći ugljene hidrate. Popijte čašu pirinčane vode ujutru i nikada se nećete osetiti umorno ili slabo.
2. Sprečava konstipaciju
Pirinčana voda sadrži dosta vlakana i olakšava lagano kretanje creva. Takođe, skrob stimuliše rast korisnih bakterija u stomaku koje poboljšavaju kretanje i rad creva.
3. Sprečava dehidrataciju
Na vrućem letnjem danu, pirinčana voda je odlično osveženje. Leti telo ima tendenciju da gubi više vode i soli kroz znoj. Pirinčana voda može dopuniti izgubljene nutrijente i smanjiti rizik od dehidratacije.
4. Predstavlja domaći lek protiv gripa
Može se koristiti kao lek za grip i groznicu,, zato što sprečava gubitak vode koje nastaje zbog povećane temperature i eventualno povraćanja. Ubrzava proces oporavka organizma.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije