Kako da se beba ne budi “svaka dva minuta”

Kada postanete roditelji, osam sati sna bez prekida vam deluje kao neka daleka uspomena. S obzirom na to da bebu treba hraniti tokom noći, nemoguće je da se ne budite, a treba uzeti u obzir i to da se bebe često bude i kada nije vreme za mleko.
Ekspert za san, Mendi Garnej, kaže da vaši postupci u prvih nekoliko meseci bebinog života itekako utiču na to kako će vaše dete spavati.

spavanje 8

Naučite bebu razliku između dana i noći
Novorođenče će u proseku provesti 16 od 24 sata dnevno spavajući. Prvi korak je da naučite bebu da mrak povezuje sa spavanjem, a svetlost sa buđenjem. Za deset nedelja, vaša beba će biti sposobna da razume da noću treba da spava duže.
Kada hranite bebu tokom noći, trudite se da je ne stimulišete – neka vaš glas bude veoma tih, izbegavajte kontakt očima.

Obratite pažnju na bebine “signale” da je pospana
Kada su bebe previše umorne, veoma ih je teško uspavati, pa je zato važno da na vreme vidite signale da im se spava. Neka deca se prosto utišaju, neki trljaju oči, zevaju, plaču… Čim primetite takve znake, stavite bebu u krevetac. U periodu od mesec dana, bebe obično moraju da spavaju na svakih sat, sat i po. Nekoliko dana zapisujete kada beba spava i jede, da biste uočili obrazac.

Rutina pred spavanje
To je od ključne važnosti da bi beba stekla zdrave navike kada je reč o spavanju. Dakle, svako veče pred spavanje radite iste stvari, kako biste bebi dali do znanja da je vreme za san.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije