„Zaigrali“ ste se i dete vas je uhvatilo „u akcji“? Evo šta da radite!

Mnogo parova je doživelo je da ih mališani uhavte „u akciji“. Da li ste i vi među njima? Da li ste se ikada zapitali kako da postupite u takvoj situaciji? Jer, tu nje samo vama neprijatno, pitanje je koliko je to deci trauma. Kako onda postupiti da stvarno ne napravite veliku štetu?

Guliver/Getty

 

O tome je pisala Kori Levitan na portalu Men’s Health spominjući primer panike kada je mami i tati u sobu uletio devetogodišnji sin. Tata je počeo da se dere i viče, a mama je dotrčala do sina da bi ga zaštitila od vikanja. To nije baš sjajna reakcija ako vas dete uhvati „u akciji“.

Ono što bi bilo pametno je: 

Nabacite osmeh

Ako čujete vrata ili primetite pokret, samo se prekrijte kako god i ostanite smireni. Ako ćete paničiti, dete će tu scenu povezati sa nečim što ne bi trebalo da se događa. Pokrijte „starteške delove“, ostanite smireni i nabacite osmeh. Veliki osmeh. Neka klinci od trenutka na seks gledaju pozitivno.

Čekajte reakciju 

Jednostavno stanite i pričekajte reakciju. Dete neće odmah znati šta radite, pa ga gledajte i pričekajte da vidite šta će da vam kaže.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije