07.11.2016 Moja Beba

Priča koja menja pogled na život zahvaljujući ovom dečaku! Bravo, maleni!

Maleni Metju Ridl Treći ima sedam meseci, a mnogi bi ga pomešali sa novorođenčetom. Kada se rodio bio je težak tek 450 grama, a ustanovljena mu je retka bolest.

Foto: Facebook/screenshot

Foto: Facebook/screenshot

Njegovu mamu Ženeviv Kuk iz Luisvila morali su da porode ranije nego što je uobijačeno, u 28. nedelji. Lekari su primetili da sa fetusom nešto nije u redu, pa su zato indukovali porođaj.

Kada je ugledao svetlost dana bio je težak samo 450 grama i oblačili su ga u odelca za lutke.

– Pre nego što su nas pustili iz bolnice posle 98 dana rekli su nam da ima mikrocefaliju. Objasnili su nam da je njegov mozak prestao da se razvija i da verovatno neće dugo živeti – rekla je Ženeviv za wlky.com.

Posle tri meseca stigli su rezultati novih analziza koji su potvrdili da ovaj mališa ima redak oblik patuljastog rasta. Ono što je najvažnije jeste da će Metju imati normalan život, moći će da ide u školu, da se razvija, uči, igra, ali će uvek biti malen. Trenutno ima oko 1,6 kilograma.

– Dosta ljudi nas ohrabruje i to je lepo od njih. Ali, postoje i oni koji su šokirani njegovom pojavom i ne mogu da veruju svojim očima kada ga ugledaju – dodala je mama ovog dečačića.

Želja za životom ovog malenog lepotana je ono što je ohrabrilo njegovu porodicu. I rezultati analiza su pozitivni, tako da će za koju godinu Metju trčkarati parkom i jurcati loptu.

Roditelji su pokrenuli stranicu preko koje su prikupili skoro sedam hiljada dolara, a otvorili su i specijalnu stranicu na Fejsbuku posvećenu dečačiću koji ima i dva starija brata.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije