12.12.2016 Zdravlje bebe

Trikovi za uspešnije menjanje pelena nemirnim bebama

Ukoliko je vaša bebica prilično nestašna, naročito tokom menjanja pelena, vreme je da otkrijete nekoliko jednostavnih trikova za brzu i uspešnu negu.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Koliko god zabavno bilo posmatrati nestašnu bebu koja se vrpolji, mrmlja i zadaje muke svojoj mami, to definitivno prestaje da bude simpatično kada je vaša beba ta koja ne da mira svojoj mami. Dok vi pripremate pelene, ona je prosula puder, dok raspremate nered, ona je stavila pelenu u usta, a tu je i – s nemirnim bebama uvek prisutan – strah da će se ona, tokom svog vrpoljenja, prevrnuti i pasti.

Zbog toga je majkama nestašnih beba važno da što pre ovladaju veštinom menjanja pelena, ali i da, dok to uče, otkriju nekoliko trikova koji će im pomoći da odvrate bebinu pažnju od samog procesa i što pre završe ovaj deo nege.

U svakom trenutku držite jednu ruku na bebi i postarajte se da neophodni predmeti budu na dohvat ruke. Ni u jednom trenutku je ne ostavljajte samu i obavezno pripremite sve što će vam biti potrebno za negu i menjanje pelena pre nego što započnete ovaj proces.

Budite veoma brzi. Iako ovaj savet deluje pomalo nerealno, naročito neiskusnim majkama, od velike je važnosti da što pre ovladate veštinom menjanja pelena i budete brzi kako bi bebino vrpoljenje prestalo. Zbog toga je, takođe, važan deo prethodnog saveta da sve pripremite ranije – sve što vam je neophodno biće u blizini.

Uvek imajte na stolu ili površini za menjanje pelena nešto što će odvratiti bebinu pažnju od samog tog čina i sprečiti je da se vrpolji ili zaplače. Postavite u visini njene ručice nešto što će je zainteresovati i što će podići i igrati se time. Takođe, pomoći će ako je u blizini ogledalo ili nešto slično što će okupirati pažnju vašeg mališana.

Sve što vam može zatrebati postavite nešto dalje od bebe. Ukoliko ona može da dohvati puder i prospe ga, biće mnogo više posla, proces menjanja pelena će trajati duže jer ćete morati da očistite nered, držite bebu i zatim joj promenite pelene, a ona se nijednog trenutka neće primiriti kako bi vam pomogla.

Dok menjate pelene, obraćajte se svojoj bebi, pevajte i smešite joj se.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije