Da li ste i vi pre dolaska bebe govorili: “Meni se ovo neće dogoditi”?

Koliko puta vam se desilo, pre nego što ste postali roditelj, da ponašanje svojih prijatelja sa bebama komentarišete rečima: “Ja ću ovakve situacije rešavati na potpuno drugi način” ili “Meni se ovo neće dogoditi”. Ovo su samo neka od pravila koja budući roditelji dolaskom bebe prekrše, a koje donosi magazin “Parents”.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. Nećemo biti “robovi” bebinog popodnevnog spavanja
Kad vide svoje prijatelje s bebama kako nakon druženja žure kući na bebinu popodnevnu turu spavanja, budući roditelji često pomisle kako je to krajnje besmisleno i kako ono sebi sigurno neće nametnuti takvu obavezu. I tek kad beba stigne postaje im jasno koliko se zapravo moraju prilagoditi njenom načinu života jer preskakanje obavezne dremke najčešće prati velika nervoza umornog deteta.

2. Noću jednom ustaješ ti, a drugi put ja
Iako je mama “izvor” toplog mleka za bebu, ne znači da se jedino ona mora buditi tokom noći. I očevi to mogu činiti; zašto uopšte postoje flašice? Ovako razmišljaju roditelji pre dolaska bebe, uzdajući se u to da i očevi mogu promeniti pelene. U praksi, majke su te koje se mnogo češće bude i obavljaju sve što treba oko deteta, pokušavajući da poštede očeve koji ujutru moraju na posao.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije