04.05.2014 Porodica

Kako znate da ne želite decu?

U pitanju je jedna od najbitnijih odluka koju jedan par treba da donese. Međutim, mnogi je donesu nakon samo jednog razgovora.

par

Studija Midlseks univerziteta zaključila je da je 36% parova odlučilo da nema decu, nakon što su samo jednom o tome razgovarali.

Pet odsto parova uopšte nije razgovaralo o ovoj važnoj temi, kaže studija zasnovana na uzorku od 75 žena od 35 godina koje nisu želele decu u svojoj porodici. „Pregovaranje? Bilo je potrebno nekoliko minuta da shvatimo. Jedno je reklo, ja ne želim decu, a ti? Drugo je odgovorilo: ni ja. To je bilo to„, priseća se jedna od žena iz studije.

Nikada nismo došli u tu fazu veze da i o tome porazgovaramo„, priznaje druga.

Edina Kurdi, koja je vodila ovo istraživanje kaže: „Nemanje dece je veoma važna odluka, i ono što je interesantno jeste da nigde nije vođena preduga rasprava. Vrlo su se brzo dogovorili, pa čak i prećutno doneli ovu odluku„.

Jedna žena je objasnila kako su ona i njen partner osetili pritisak od strane drugih ljudi ali nikada nisu poželeli da imaju decu. „Razgovarali smo o tome zbog pritiska koji smo osećali od strane prijatelja i porodice koja je instistirala, ali mi to nismo želeli„, objašnjava ona.

Mogući razlog zašto mnogi parovi i nisu razgovarali o ovoj temi, jeste što su možda na osnovu partnerovog stila života mogli da osete da on ne želi decu„, kaže dr Kurdi.

Izvor: 021.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije