24.01.2018 Kutak za mame

10 stvari koje treba da znate pre depilacije bikini zone

Sada kada je leto konačno blizu, sve što želite da uradite je da provedete sate odmarajući na plaži, pijuckate koktele i uživate na suncu.

Foto: Pixabay/Free Images

Foto: Pixabay/Free Images

Ali, pre nego što odlučite da paradirate na plaži, to telo u bikiniju ili kupaćem kostimu, prethodno mora biti pripremljeno. Potrebno je da vaša bikini zona bude uredna.

Evo nekih saveta koje morate da zapamtite pre nego što uradite depilaciju bikini zone voskom. Depilacija bikini zone ume da bude veoma bolna, ali uz prave savete uklanjanje dlačica sa intimnih delova tela neće vam više biti neprijatno iskustvo.

1. Kreme za depilaciju jednostavno ne rade:
Ima dosta kreme koje obećavaju potpuno uklanjanje dlačica sa intimnih delova tela, tako da ne bole toliko, ali su bacanje novca i jednostavno ne rade. Bolovi od nekoliko minuta uz korišćenje voska, mogu ipak biti od koristi kada je u pitanju depilacija bikini zone.

2. Ne depilirati se pet dana pre ili posle menstruacije:
Vaša koža i vaši intimni delovi su osetljiviji pet dana pre i posle menstruacije, pa pokušajte da izbegnete korišćenje voska u tom periodu.

3. Piling pre voska:
Koristite organski piling za piling delova tela, pre nego što se odlučite za vosak. Ovo će pomoći da ukloniti mrtve ćelije kože i sprečava urastanje dlačica.

4. Trenig pre korišćenja voska:
Ako trenirate ili idite na trčanje, onda to uradite pre depilacije voskom. Inače, kada se znojite u toj oblasti, možete izazvati iritaciju kože.

5. Vosak koristite tri dana pre oblačenja kupaćeg kostima:
Crvenilo je obavezno nakon depilacije bikini zone voskom. Dakle, uradite depilaciju najmanje tri dana pre nego što planirate da obučete svoj seksi kupaći kostim ili bikini kako bi crvenilo nestalo.

6. Znate šta želite:
Postoje različite vrste voskova i morate da znate šta je to što zapravo želite. Brazilska depilacija znači da cela oblast bude depilirana. Postoje različite vrste voska koji se koriste za depilaciju, poput mekog voska za tanje dlačice i jačeg voska za deblju dlaku. Dakle, odlučite koji želite.

7. Stanje:
Koristite balzam za kosu. On će učiniti dlačice mekšim i tako ćete ih lakše ukloniti. Osim toga, mekša dlaka neće urastati.

8. Tajming je veoma važan:
Koliko treba sačekati između svakog tretmana? Bikini zonu treba depilirati svakih tri do šest nedelja, ali treba početi i nekoliko meseci pre leta. Dlačice će vremenom zbog korišćenja voska oslabiti pa će se i razmak između svakog tretmana produžiti. Ne preporučuje se da odmah po uklanjanj krenete na plažu, ali ako ne možete da odolite, područje namažite kremom sa zaštitnim faktorom kako bi se sprečilo crvenilo i upala.

9. Kako umiriti kožu nakon depilacije?
Bol od depilacije voskom možete ublažiti hladnim oblogama. Stavite hladne obloge od kamilice na bikini zonu, koje će suziti pore i smanjiti upalu. Nakon toga, dobro namažite bikini zonu hidrantnom kremom. Dan ili dva nakon depilacije preporučljivo je da nosite laganu odeću koja neće dovesti do iritacije kože.

10. Razgovarajte sa kozmetičarom:
Bez obzira koliko dobrog kozmetičara odaberete, ona nije čitač misli. Pobrinite se da joj kažete, ako imate problem. Ako je vosak previše vruć, ili vas boli previše, jednostavno morate razgovarati sa kozmetičarom. Takođe, pitajte i zatražite savete bez ustručavanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije