10.08.2016 Kutak za mame

Mom 2 be: Šta sam naučila za 30 nedelja trudnoće

Piše: Marina Marić, izvršna urednica magazina "Lepota i zdravlje"

Piše: Marina Marić, izvršna urednica magazina „Lepota i zdravlje“

1. Da je nestvarno čarobno biti žena. Ne samo da, uz pomoć voljenih tata, možemo stvoriti novi život, već smo kućica i utočište malim bićima tokom divnih devet meseci. A onda smo sigurnost, uteha i oslonac za čitav život.

2. Da je sreća zaista najlepša dok se čeka. I da je ona skrivena u sitnicama, poput osećaja kad prvi put čujemo bebine otkucaje srca ili tih nežnih (kasnije sve snažnijih :)) udaraca kojim nam ona nešto poručuje.

3. Da su suze sasvim OK. I u najglupljim situacijama. Na primer, kad u sedmom mesecu u svečanoj haljini poželimo da smo poput trudne Blejk Lajvli ili Kendis Svonepul, a iz profila u ogledalu izgledamo kao kit/morž/medved. I onda suzama krokodilskim razmažemo maskaru do brade. True story.

4. Da je višak kilograma u trudnoći neminovan. Ok, priznajem, ovo još pokušavam da savladam. I da se pomirim s tim. Suze u najglupljim situacijama to potvrđuju.

I još nešto. Naučila sam da je svaka trudnoća različita. To što se jednoj stomak vidi od trećeg meseca, ne znači da će i drugoj. Neko možda ima gorušicu, pati se s grčevima i bolovima u leđima, a neko ne. To što se jedna ugojila 10 kilograma, a druga 30, ne znači po difoltu da će ovoj drugoj biti teže da ih skine. Zaista je sve individualno.

Šta je Marina još naučila tokom svoje trudnoće pogledajte OVDE
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije