31.12.2016 Kutak za mame

Novogodišnje odluke za sve mame

Majčinstvo vas može preokupirati toliko da zaboravite koje su vas sitnice činile srećnom pre nego što ste postali majka. Tu smo da vas podsetimo!

Guliver/Getty

Guliver/Getty

1. Pročitajte knjigu mesečno

Od svih prednosti koje čitanje ima po vaše zdravlje, dve se ističu za novopečene mame: čitanje vam pomaže da se opustite i da zaspite. Provedite manje svog slobodnog vremena pred ekranom, a više ispred knjige. Možete početi sa manjom knjigom kratkih priča ili postavite sebi cilj da čitate poglavlje svako veče. Kada ponovo steknete naviku, bićete spremni da postavite sebi „knjiga izazov“.

2. Meditirajte

Ako vam pomisao na meditaciju stvara osećaj anksioznosti, ovo verovatno znači da je meditacija upravo ono što vam je potrebno. Dokazano smanjuje nivo stresa i pomaže vam da zaspite. Nije teško odvojiti pet do 10 minuta na dan da meditirate, a postoje i aplikacije koje vam mogu pomoći.

3. Budite romantični

Ovo je zabavan predlog! Ako mislite da je u vašem brako pomalo nestalo magije, izdvojite jedno veče mesečno za poseban, romantičan sastanak. Idealno bi bilo- nađite bebisiterku ili zamolite baku i izađite na večeru ili predstavu. Ako ne možete da priuštite bebisiterku svaki mesec, onda vaše romantično veče možete organizovati i kod kuće.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije