02.11.2016 Kutak za mame

Ostavila sam muža samog sa šestoro dece… I imala sam dobar razlog za to!

Drage mame, vi ste najveće carice. Brinete o nama čak i kad porastemo dovoljno da već i sami brinemo o svojoj deci, čistite za nama kad napravimo haos, grdite nas, učite i volite bezuslovno. Ali, i vama je ponekad potreban odmor! Megan Maza Ozer iz Amerike, fotografkinja, supruga i majka šestoro dece, to jako dobro zna.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Ona je nedavno rešila da ode na vikend putovanje sa drugaricama i prvi put je ostavila muža samog sa decom. Pre nego što je krenula, ostavila mu je javno pismo na Fejsbuku koje je oduševilo milione ljudi. Brutalno iskrena, Megan je do tančina objasnila suprugu šta treba da radi kako se kuća ne bi raspala dok je nema i nije se libila da upotrebi malo jače reči.

“Najdraži mužu,

Pišem ti ovo iz ljubavi, ne iz straha. Želela sam da pojasnimo neke stvari pre nego što se upustiš u ovaj vikend sam…sa ostalima (decom, prim. prev.).

Noć, dan, vreme doručka i vreme oko ručka lako možeš da pobrkaš sa čistim PAKLOM, sa sve Satanom koji dolazi u obliku malog ponija.

Ali, prvo i pre svega…

Čim stigneš kući s posla, stvari neće delovati toliko loše. Ostali će da te grle, skaču i uglavnom će delovati uzbuđeno što te vide. To neće dugo trajati… Obećavam ti. Bilo da idu u školu ili ne, ovo vreme je poznato kao pakleni sat. Ostali će se svađati oko svačega i ničega, a Kvin i Peni su glavne svađalice. Moguće da će Kvin biti besna što Peni nosi njenu haljinu sa likom Else, a Peni će biti podjednako besna na Kvin jer je ona uporno zove Ana. Peni će se buniti i kad treba da ide na spavanje, ali do toga ću stići kasnije.

Večera će biti užas. Bejli će tražiti picu, a Harper će hteti hotdog. Kvin će odmah da se rasplače kad izgovoriš reč “hotdog” i insistiraće na makaronama sa sirom (ali ne narandžastim ili belim, već onim ljubičastim). Pošto nećemo imati ljubičasti sir u kući, tražiće tost. Već ćeš početi da praviš makarone sa sirom za Peni, kad će se ona predomisliti jer Kvin traži tost i tražiće isto to. Na kraju ćeš morati da baciš makarone sa sirom, jer je Bejli dobio stomačni grip pre pet godina kad je jeo ovo jelo sa narandžastim sirom, a Harper voli samo beli sir. Usput ćeš verovato i da zaboraviš na Harper jer joj je došla drugarica Lili posle škole i otišle su da se igraju napolju. Svi ćete jesti pahuljice sa mlekom za večeru, a Lili će da uđe u kuću da traži hanzaplast.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Posle večere ili doručka ćeš poželeti da sedneš i opustiš se, ali ne preporučujem ti da to uradiš. Sve će postati tiho… JAKO tiho. Tada ćeš shvatiti da su deca verovatno zaspala negde. NE DAJ im da spavaju! Ako se to desi, u suštini si se sj**ao. Biće budni bar do 1.30 ako se to desi, a pošto ti ležeš u pola 10 i ustaješ u pet, ovo nije dobra ideja.

Pročitajte i… 12 ključnih veština koje deca treba da savladaju da bi izrasli u srećne ljude

Idemo dalje.

Lili je i dalje tu. Tada ćeš se zapitati gde su, pobogu, njeni roditelji?! Ni ja ne znam. Još uvek ih nisam upoznala.

Vreme je za spavanje…

Srećno, drugar.

Pidžame. JE**Š pidžame. Nemoj čak ni da POKUŠAVAŠ da obučeš bilo šta osim spavaćice na Peni. A ako ne možeš da joj pronađeš spavaćicu, nastavi je**no da tražiš. Tražiće ti Miki Maus spavaćicu, ali kada joj je obučeš vrištaće, jer su joj rukavi uski. Jednostavno joj obuci Elsa spavaćicu. Verovatno je prljlava, ali kakve veze ima – i ona je! Ne mogu da se setim kad sam je poslednji put okupala.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Ostavi Peni na kauču pored tebe. Svakako svi znamo da si joj do sad već dao da zaspi negde ranije. Kvin, Harper i Bejli će zaspati bez problema. Ali, samo čekaj. Dok leže u krevetima, shvatiće da njihova mala usta gore i ponašaće se kao da su upravo pretrčali 400 kiometara kroz Saharuz. Silaziće po čašu vode na svakih pet minuta. Ne daj NIKOME da koristi Kvininu šlju sa Elsom. Ako vidi da je neko dirao, poludeće.

Na kraju ćeš Peni da odvedeš sa sobom u krevet, misleći da je to dobra ideja. Ha ha ha ha ha! To će biti kao da spavaš pored boksera na steroidima.

Jednostavno pokušaj da je staviš u njen krevet. Daj joj iPad. To će ti spasti život, obećavam. Smanji zvuk, kao i svetlo ekrana. Kad smo kod svetla, ne zaboravi na difuzer. Napuni ga, dodaj dve kapi za smirenje, jednu kap lavande i jednu kap protiv stresa. Ako je baš ludovala tog dana, dodaj i tamjan. Svetlo namesti na LJUBIČASTO. Gospode bože, molim te zapamti ljubičasto! Ako ostaviš da bude plavo, ponašaće se kao da joj u sobi sija sunce.

Nemoj da zaboraviš na njenu flašicu. Ozbiljno… NEMOJ! Popiće malo vode, pa će ti tražiti da skloniš flašicu na njen ormarić. Za pet minuta će te ponovo zvati za ostatak. A onda će te PONOVO zvati da vratiš to s**nje na ormarić. A onda će se, sasvim sgurno, probuditi u tri ujutru vrišteći kako joj je neko ukrao flašicu. Jednostavno je napuni ponovo i moli se svetom Petru da će da zaspi ponovo. I ne zaboravi na ventilator. To dete se znoji kao prase.

Pročitajte i… Nikada nismo tepali svojoj kćerki i evo kakve je to posledice povuklo!

Doručak! Ha! Podjednako zabavan kao i večera… A možda i zabavniji. Uzmi kafu. MNOGO kafe. Trebaće ti. Peni će hteti pahuljice, ili će možda hteti tost. Šta god radio – DAJ JOJ DA ODABERE KAŠIKU! Kvin će verovatno uzeti ULTIMATIVNU kašiku a Peni će te ubediti da si joj ostavio najgoru kašiku koja postoji na čitavom svetu. Ponekad joj jednostavno dam viljušku i otkačim je. Doručak će biti toliko lud da ćeš zaboraviti da jedeš i počećeš da se treseš od kofeina.

Skoro da je vreme za ručak. Počni odmah da piješ.

Nasapunjaj, isperi, ponovi. Vidimo se u nedelju!

Oh, da… Čisto za slučaj da poželiš da uradiš BILO ŠTA ovog vikenda, srećno. Kvin plače na svakih pet minuta, a za Peni će ti delovati kao da joj jednjak gori na svake četiri sekunde. Stalno će tražiti vodu, što znači da će stalno ići na nošu. Ponekad može da ide sama, a ponekad je totalno beskorisna i za sve će da kuka. Uključujući i to što joj je donji veš “nekako čudan”. Obavezno spremi rezevrne gaćice. Oh, i pošto si me naterao da pobacam skoro sve flašice, ostale su nam samo dve i gotovo sigurno će ih negde pobacati. Srećno ti u potrazi!

Ljubim te.

Žena”
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije