16.01.2014 Porodica

Online mama: Učestvujte u digitalnom životu vaše dece

Uključenost roditelja u digitalni život deteta od velikog je značaja za njegovo pravilno odrastanje. Evo male pomoći kako da kontrolišete virtuelni život deteta…

online

Današnji roditelji suočavaju se sa dosta većim brojem izazova, u odnosu na prošla vremena. Iako je Internet doneo brojne prednosti, u isto vreme njegova neprimerena upotreba može dovesti mališane u opasne situacije. Zato je veoma bitno da roditelji uspostave određen nivo kontrole.

Vreme u kom živimo jeste vreme pametnih telefona, laptopova, Jutjuba, video igara, društvenih mreža i mnogih drugih stvari koje neverovatnom brzinom realan život transformišu u virtuelni. Većinu vremena deca provode kucajući poruke, verbalna komunikacija polako umire. U celoj priči ironično je to što ovakav vid komuniciranja apsolutno isključuje roditelje, ali uključuje veliki broj publike.

Ono što je takođe zanimljivo leži u činjenici da su deca ta koja znaju i traže sve nove izume tehnologije, dok roditelji sve to plaćaju. I onda se neizbežno postavlja pitanje ko kontroliše čitavu situaciju i koja je odgovornost roditelja.

Izvor: yumama.com
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije