Šta svaki tata treba da nauči ćerku?

Veza između tate i ćerke veoma je posebna i zato, ako imate devojčicu, prava ste osoba da je nučite sledeće…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Naučite je koliko vredi
Svaki tata treba da nauči svoju ćerku da se njene vrline ne ogledaju u tome kako izgleda, šta oblači, čime se bavi, koji automobil vozi… Njena vrednost se ogleda u tome kakva je osoba, kako se ponaša prema drugima, da li je spremna da pomogne.

Recite joj da je lepa
Svaka ćerka, povremeno, od svog tate treba da čuje: “Predivna si”. Oim što će se lepo osećati kada joj to kažete, veoma je važno da joj najvažniji muškarac u njenom životu odmalena pomogne da izgradi samopouzdanje.

Naučite je da bude dama
Dok još možete da utičete na njen stil odevanja, naučite je da se oblači kao dama. Naučite je da ne psuje. Naučite je lepim manirima.

Postavite standarde
Jednog dana, vaša ćerka će biti supruga i vi više nećete biti najvažniji muškarac u njenom životu. Ali, dok ste najvažniji, naučite je šta da očekuje od svog budućeg najvažnijeg muškarca. Najbolje je da joj to pokažete sopstvenim primerom: ako se prema njoj i njenoj mami ponašate lepo, pokazujete ljubav i poštovanje, ništa manje od toga neće želeti ni u budućnosti.

Pokažite ljubav
Vaša ćerka treba da zna da je volite bez obzira na sve i da ništa što uradi ili ne uradi ne može da umanji vašu ljubav prema njoj. Recite joj i pokažite joj to.

Budite joj podrška
Jasno joj stavite do znanja da uvek može da računa na vas, jer je to jedini način da vam veruje i da vam se poverava. Ako zna da ćete joj reći istinu – čak i onda kada joj ne ide u prilog, ako zna da uvek govorite i radite ono što je najbolje za nju, vi ćete biti prva osoba kojoj će se obratiti kad joj zatreba savet ili bilo koja pomoć.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije