21.01.2017 pocetna Porodica

Zašto je divno imati stariju sestru?

Možda u najranijem detinjstvu neće biti nerazdvojne, možda će među njima postojati rivalitet i ljubomora, verovatno će tokom odrastanja imati i odvojena društva, ali doći će dan kada će shvatiti koliko su jedna drugoj važne i koliko su zapravo bliske. A evo i zbog čega je, iz ugla mlađe devojčice, divno imati stariju sestru.

sestre jovovic 2

1. Uz nju će razviti svoju ličnost
Starije sestre mogu biti dar sa neba, ali i nesnosne. Čak i kad mlađu sestru “otkači” kako bi bila sa svojim prijateljima, naučiće je mnogo čemu i ojačati joj karakter.

2. Uvek će imati kome da se poveri
Ponekad je teško razgovarati sa roditeljima, a mlađa braća i sestre, prijatelji i kolege ne mogu uvek da nas shvate. Zato postoje starije sestre.

3. Naučila je roditelje gde greše
Ako su i napravili neke greške tokom podizanja starijeg deteta, sa mlađim će sve ići “kao po loju”. Roditeljima je uštedela trud, a mlađoj sestri duga ubeđivanja i prepiranja sa mamom i tatom.

4. Starija sestra je uzor u svemu…
pa i u načinu odevanja, ponašanju, šminkanju… Podrazumeva se da će je mlađa kopirati u potpunosti, i biti presrećna zbog toga.

5. Možete da se izvičete na nju kada ste nervozni ili pod stresom
Ne možete tek tako da se izvičete na prijatelje, onda vam neće još dugo biti prijatelji. Ali sestra će vas razumeti, oprostiti vam i voleti vas uprkos tome što ste bili neprijatni bez ikakvog razloga.

6. Zna najbolja mesta za izlazak
i spremna je da mlađoj sestri otkrije tajne dobrog provoda, poveze je u izlazak i sačeka da se vrati kući. Čak i kad ne deluje tako, ona je nežna i brižna “druga” mama koja iskreno brine.

7. Uvek je spremna da sestri “čuva leđa”
Mlađe sestre to pamte i beskrajno su zahvalne kad odrastu.

8. Ona je guru
Pošto je već prošla kroz sve situacije koje mlađu sestru tek čekaju, nema bolje osobe za davanje saveta, tim pre što sestru poznaje u dušu.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije