28.10.2016 Ishrana trudnica

Jedna mama objasnila zašto je ženama teško da smršaju posle porođaja

Nekada sam bila jedna od onih devojaka koje su imale savršene trbušnjake, noge, jedna od onih koje kada vide ženu koja se porodila kažu, kada će više uspeti da vrati staru kilažu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Idemo na priču: Nekada sam bila jedna od onih devojaka koje su imale savršene trbušnjake, noge, jedna od onih koje kada vide ženu koja se porodila kažu, kada će više uspeti da vrati staru kilažu.

Da sam samo znala…

Oni koji me poznaju, znaju da sam bila igračica. Uvek sam bila fizički aktivna. Barem sam bila u danima kada sam igrala. Tada mi je bilo lako da osuđujem druge.

Bila sam baš glupa tada…

Nisam mogla ni da zamislim da ću imati široke kukove, opuštenu zadnjicu i stomak. Nikad nisam bila zaobljena. Uvek sam bila baš mršava, a sad više nisam. Još uvek pokušavam da shvatim kako mi se to dogodilo.

Rekla sam sebi, nakon drugog porođaja, vreme je da smršaš.

Gubljenje kilograma je za svakog drugačiji proces.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Tela su nam drugačija

Kada dobijete bebu, vase telo se definitivno menja. Stvari koje ste mogli sa lakoćom da uradite, radite mnogo, mnogo teže i treba vam daleko više energije. Neke žene se čak ne mogu ni da hodaju kao pre porođaja.

Vreme

Jednostavno, vi više nemate toliko vremena. Preporučujem vam da počnete sa i to malo vremena koje imate. Neka to bude i pet minuta. Pre nekoliko meseci, uspevala sam da ugrabim po 15 minuta dnevno. Svo to vreme sam posvećivala nekim vežbama.

Motivacija

Druge mame koje vežbaju treba da vam budu motivacija. Vežbajte sa drugaricama koje isto imaju dete. A biće vam i zabavnije!
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije