23.01.2018 Korisni saveti

5 iznenađenja tokom intimnih odnosa u trudnoći

1. Pazite se vodopada
Pošto se vaše dojke pripremaju za dojenje, može se desiti da počne da curi tečnost iz njih tokom trudnoće. To je kolostrum, tečnost koja izlazi pre mleka. I to je sasvim normalna stvar. Ukoliko vam je neugodno zbog toga, nemojte skidati brus.

2. Orgazam je neverovatan!
Neke žene u trudnoći iskuse najbolje orgazme. Neke dožive orgazam po prvi put tek u trudnoći. Orgazam uključuje kontrakcije, a težina bebe koja pritiska ženske organe stvara bolji užitak. Takodje i pojačan protok krvi kroz genitalije podstiče bolje uživanje.

3.Kontarkcije
Tokom seksa mogu se javiti kontrakcije. Ukoliko su bolne i dugo traju, prekinite. Mogu biti baš neugodne i mogu imati nepovoljan efekat na bebu.

4. Blago krvarenje
Ukoliko se tokom seksa javi blago krvarenje nije ništa opasno. Ali ukoliko je krvarenje obilnije, ili to blago krvarenje potraje malo duže, obavezno se javite lekaru. Vetrovatno nije ništa opasno, jer se cerviks menja, koža postaje mekša, pa dodje do krvarenja, ali da budete sigurni i mirni, pitajte lekara za savet.

5. Želja za seksom.
U trudnoći vam je raspoloženje promenljivo pa tako i želja za seksom. Sasvim je normalno da je nemate na početku trudnoće jer ćete biti izmoreni mučninama i povraćanjem, a kasnije će vam želja za seksom biti i jača, zbog hormona, pojaganog protoka krvi. Ali sve zavisi od osobe do osobe. Ne prolaze svi kroz ovo na isti način.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije