11.12.2016 Trudnoća

Trudne ste i hoćete na put? Evo nekoliko saveta za vas

Verovatno mnoge od vas koje ste u drugom stanju a volele bi negde da provedete praznike imate dilemu da li smete da se otisnete na putvovnje. Zato vam donosimo nekoliko najuobičajenih pitanja i odgovore na njih.

Guliver/Getty

Guliver/Getty

  • Da li smem da putujem u trudnoći?
  • O čemu treba da povedem računa?
  • Koja je razlika između putovanja kolima, autobusom ili vozom?
  • Da li smem da vezujem pojas prilikom vožnje automobilom?
  • Mogu li da putujem avionom i kako da mi let bude udoban?
Da li smem da putujem u trudnoći?

Ukoliko je žena zdrava, trudnoća se normalno razvija, nema podataka o problemima tokom prethodnih trudnoća, nema ni razloga da se zabrani putovanje. S druge strane, bilo koja komplikacija, odnosno rizik od razvitka komplikacija signal je da je najbolje ostati tamo gde se može dobiti adekvatna pomoć. Ako dođe do razvitka bilo kog zabrinjavajućeg znaka ili simptoma – krvarenja, bola u stomaku, kontrakcija, prskanja vodenjaka, oticanja nogu, glavobolje, smetnji sa vidom, promene u pokretima bebe, temperature – odmah se obratite lekaru!

O čemu treba da povedem računa?

Trudnice koje žele da putuju često strahuju od eventualnih posledica po trudnoću i plod i imaju mnogo pitanja: da li smem da putujem, kada, kojim prevoznim sredstvom je najbolje putovati, ako idem avionom da li to povećava rizik od prskanja plodovih ovojaka, ako idem automobilom, kako ću podneti truckanje i rupe na putu, šta sa zamornim sedenjem, da li da vežem pojas dok putujem, na koje destinacije smem da se odlučim…
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije