04.12.2016 Trudnoća

Trudni ste i grize vas savest? Evo zašto je to tako

Svaka buduća mama želi sve najbolje za svoje dete. To nekad nije tako lako. Mnogo stvari trudnice menjaju u svom životu. Svaka trudna žena i tekako pazi na razvoj bebe  i razmišlja o svom stilu života pre trudnoće i kako da ga promeni. Većina budućih mama oseća krivicu zbog nečega. Možda zbog toga što piju previše kafe, previše vremena provode na poslu, ne maze dovoljno svoj stomačić…

Guliver/Getty

Guliver/Getty

Šta se događalo pre „druge crte“ na testu

Istraživanja pokazuju da je manje od 50 odsto trudnoća planiranio. I sigurno ste čuli mnogo priča o provodu budućih mama pre nego što su saznale da nose dete. U većini slučajeva takve stvari ne utiču na sam plod. A ako ste u 20. nedelji trudnoće i još brinete što ste popili dva piva u četvrtoj nedelji, vreme je da to zaboravite.

Prenatalni vitamini

Neke žene osećaju krivicu jer zaborave da popiju neke vitamine. Ili im određeni prenatalni vitamini baš i ne odgovaraju. Zato potražite savet lekara dane biste osećali krivicu zbog neadekvatnih vitamina.

Zdrava ishrana

Pravilna i zdrava ishrana može da zahteva više vremena, organizacije i strpljenja nego vaša ishrana pre trudnoće. Ponekad treba planirati unapred. To može da bude teško jer se, možda, trenutno borite s umorom, mučninama, nepredvidivim hormonima. Ako se većinu vremena hranite zdravo, opustite se i oprostite sebi neki preskočeni obrok ili čokoladu koju ste pojeli posle ručka.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije