14.04.2014 Trudnoća

Zašto ne treba da znate pol deteta

Većina roditelja želi da sazna pol deteta pre nego što se ono rodi. Da li to može loše da utiče na nas?

pregnancy_boy_or_girl

Mogućnost otkrivanja pola deteta u trudnoći postala je popularna krajem sedamdesetih godina prošlog veka i tada su se već pojavile kritike. Zašto nije dobro znati pol unapred?

Gubimo osećaj leptirića u stomaku

Što više informacija o detetu znate, to je prostor za vaše maštanje o detetu manji. Te pretpostavke o budućem, nepoznatom detetu su važne za izgradnji odnosa sa njim. Isto je kao i kod odraslih koji se zaljube. U početku nisu realne činjenice one koje nas povezuju. Ljubavnike povezuju, pre svega, snovi i ideje o kojima maštaju i slike savršenstva one druge osobe.

Moguće razočaranje

Potreba da stvari kontrolišemo čak i kad je trudnoća u pitanju tera nas da tu informaciju što pre saznamo. Ukoliko želite dečaka ili devojčicu, otkrivanjem istine mogli biste doživeti razočaranje zbog „neželjenog“ pola. Ako se to dogodi, iskoristite vreme da do porođaja razbistrite svoje misli.

Obrasci ponašanja već u stomaku

Ako saznate da nosite devojčicu, bebi ćete još u stomaku upućivati poznate poruke, menjati ton svog glasa i na osnovu toga procenjivati da li je  sa bebom sve u redu. Za devojčice ćete misliti da je dobro da su mirne, a za dečake da je dobro da su živahni, što vas može dovesti do pogrešnog zaključka u trenucima kad bi to moglo da bude važno.

Pol deteta se može promeniti

Sigurno ste imali priliku da čujete priču kako su budući roditelji mislili da će dobiti dečaka, a rodila se devojčica i obrnuto. I u toj situaciji su moguće različite reakcije – od razočaranja pa do velikog iznenađenja i šoka. Kako ćete reagovati, zavisi od vas, vašeg karaktera i mnogih drugih faktora. Reakcija može da zavisi od truda koji ste već uložili u uređenje sobe u plavo, kupovine odeće za bebu, odabir imena…

Izvor: Life Content
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije